Alle informatie over het openlucht-theaterstuk rond de moord van Mina Koes speeldata: 20-21-22-23-28-29 augustus 2020
DE MOORD BIJ HET ZWARTE GAT
De cast is bekend! Eindelijk was het dan zover, op de avond van de 16e juli is de hele groep bij elkaar geweest in De Beatrixhoeve in Linde om met elkaar kennis te maken en daarbij, dé rolverdeling voor het theaterstuk "De moord bij het Zwarte gat" . Na de rolverdeling zijn we met de hele groep naar de plek des onheils gewandeld waar in 1881 dit akelige tafereel zich heeft afgespeeld. Een prachtig plek met op de achtergrond het Zwarte gat. De plek waar deze groep enthousiaste mensen in augustus 2020 een bijzonder theaterstuk laat zien.
Op de eerste mogelijkheid om kaarten  voor het openluchttheater spektakelstuk Mina Koes te kunnen bemachtigen, is enthousiast gereageerd. Ruim 1200 kaarten gingen vrijdagavond 10 en zaterdagmiddag 11 januari in zaal Den Kaat over de toonbank en dat zijn al meer dan drie voorstellingen.  
VOORVERKOOP TICKETS SUCCES
“MINA KOES IN WOORD EN BEELD” ZONDAG 23  AUGUSTUS SPECIAAL NAMIDDAG-ARRANGEMENT
Vanaf  17.00 uur ontvangst in de foyer-tent op het theaterterrein bij het Zwarte Gat.   In deze ruimte is een expositie van schilderijen van de Zuidwoldiger schildersclub “Art en Zo” die allemaal te maken hebben met het verhaal van Mina Koes; sommige schilders zullen aanwezig zijn. De schilderijen worden begeleid door gedichten van “Het Light Verse Collectief”. Hier zullen schrijvers uit hun werk voordragen. Het resultaat van schilders en dichters is neergelegd in een boekje dat iedereen zal ontvangen. Het boekje is samengesteld met hulp van Baukje Bloemert van het  Huus van de Taol. Het programma omvat verder een optreden van het Koor “Fere” (2 dames en 2 heren). De presentatie van het geheel is in handen van Albert Haar. Vanzelfsprekend is er bij binnenkomst koffie/thee en krijgt een ieder consumptiemunten voor drankjes Daarnaast wordt er een buffet geserveerd door onze cateraar.  Aansluitend aan het buffet begint de voorstelling rond 19.45 uur.   De kosten voor dit namiddag-arrangement bedragen € 27,50 per persoon. Voor de goede orde: het ticket voor de voorstelling  ad € 20  is niet inbegrepen bij bovenstaand bedrag. Deze zijn online te koop. Tickets voor dit arrangement zijn te koop bij Café - Zalencentrum Den Kaat te Zuidwolde of via de mail aan te vragen bij de werkgroep Mina Koes. info@minakoes.nl 
· · · · · · · · ·
Rondleiding in en om het Zwarte Gat Hebt u al een ticket voor “De moord bij het Zwarte Gat”? Mogelijk wilt u dan ook meer weten over het Zwarte Gat, een donkere veenplas in een nog ongerepte natuurlijke omgeving. Dan kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door het gebied o.l.v. Joop Verburg. Joop is voorzitter van Natuurvereniging Zuidwolde e.o. en hij kan veel vertellen over de natuur  en de geschiedenis van het Zwarte Gat. Onder zijn leiding worden er een tweetal rondleidingen op touw gezet en wel op de woensdagen 19 en 26 augustus, beide van 13.30 uur tot plm. 15.30 uur De start is vanaf het kruispunt van De Egge en de Zuiderweg in Zuidwolde. De rondleidingen staan los van de voorstellingen, maar ook tijdens de wandeltocht zal aandacht besteed worden aan Mina Koes. Hebt u belangstelling voor één van beide wandeltochten, geef u dan op onder vermelding van uw voorkeur (19 of 26/8), uw naam en uw emailadres; uw aanmelding kunt sturen naar info@minakoes.nl 
Mina Koes en de eventuele gevolgen mbt het coronavirus
Voor of op 1 juni wordt het openbare leven vrij gegeven zonder ernstige beperkingen. In dit geval is onze conclusie dat de voorstellingen op de geplande data eind augustus haalbaar en artistiek verantwoord zijn. Voorlopig liggen de repetities nu stil, maar onze zeer enthousiaste cast is nu al zover met het instuderen dat ze van mening zijn in de periode juni tot medio augustus alles volledig onder controle te kunnen krijgen. Wij denken dat, indien het openbare leven op 1 juni weer op gang komt, het publiek eind augustus wel behoefte heeft om naar deze voorstelling te gaan. Wij veronderstellen ook dat de samenleving, na alle ontberingen, dan ingenomen zal zijn met zo’n fantastisch feestje in de natuur. MAAR - Het openbare leven blijft ook na 1 juni gesloten of vrijwel gesloten. In dit geval willen we de voorstelling graag verplaatsen naar 2021. Welke periode in 2021 is dan nog een vraagteken. Mogelijk wachten we dan niet tot augustus, maar indien mogelijk eerder in het jaar. Wanneer wij tot dit besluit moeten komen zullen we via deze site en facebook uitgebreide informatie verstrekken over de mogelijkheden met en de geldigheid van de gekochte tickets.