Alle informatie over het openlucht-theaterstuk rond de moord van Mina Koes
DE MOORD BIJ HET ZWARTE GAT
Culturele Prijs De Wolden voor wagenspel Mina Koes
Het wagenspel 'De wraak van Mina Koes' heeft de Culturele Prijs De Wolden 2021 gewonnen. De prijs was dit jaar een publieksprijs, ruim 1.000 mensen brachten hun stem uit. Het toneelstuk over de moord op Mina Koes zou plaatsvinden in een openluchttheater bij natuurgebied Het Zwarte Gat tussen Zuidwolde en Alteveer. Vanwege de coronapandemie werden de opvoeringen aangepast en ging de cast op toernee door dorpen in De Wolden. Dat viel in de smaak, dorpspleinen stroomden vol voor de voorstellingen. Stimulans De culturele prijs De Wolden wordt sinds 2018 uitgereikt en werd in het leven geroepen als stimulans voor cultuurprojecten in de gemeente. Vorig jaar won dichteres Ria Westerhuis. Andere genomineerden dit jaar waren Art-to-go, de voorstelling 'Schrijven aan een dode', het project Passie op het platteland en het jubileumconcert van Muziekvereniging Woudklank. Wethouder Albert Haar overhandigde de prijs, een cheque van 2.500 euro, maandagavond 30 mei in Buitencentrum De Poort in Ruinen aan het toneelgezelschap. (foto en tekst van RTV Drenthe)
Maandagavond 15 augustus. Alle medewerkende vrijwilligers kregen op deze avond instructies over de hulp die zij ons gaan bieden tijdens de voorstellingen. Ook werden ze allemaal in een Mina Koes polo gehesen en daar moest natuurlijk wel even een foto van gemaakt worden. U ziet hier dus een zeer gemotiveerde groep die samen met de acteurs, musici en werkgroep hun uiterste best gaan doen om het allemaal te doen slagen. TOP
NIKITA WIL WEER LEVEN Bij de laatste drie voorstellingen hebben we een melkbus op het pad gezet om geld in te zamelen voor Nikita Heuvelman die een operatie moet ondergaan in Amerika en waar heel veel geld mee gemoeid is. Velen hebben aan deze oproep gehoor gegeven en na deze drie dagen was er een mooi bedrag in de bus gedeponeerd. De organisatie van deze productie heeft besloten het ingezamelde bedrag naar boven af te ronden en daarom hebben we € 1.000.-- naar de Stichting “Nikita wil weer leven” overgemaakt. Alle gevers hartelijk dank.