Alle informatie over het openlucht-theaterstuk rond de moord van Mina Koes
DE MOORD BIJ HET ZWARTE GAT
De cast is bekend! Eindelijk was het dan zover, op de avond van de 16e juli is de hele groep bij elkaar geweest in De Beatrixhoeve in Linde om met elkaar kennis te maken en daarbij, dé rolverdeling voor het theaterstuk "De moord bij het Zwarte gat" . Na de rolverdeling zijn we met de hele groep naar de plek des onheils gewandeld waar in 1881 dit akelige tafereel zich heeft afgespeeld. Een prachtig plek met op de achtergrond het Zwarte gat. De plek waar deze groep enthousiaste mensen in augustus 2020 (jammer, het wordt augustus 2021) een bijzonder theaterstuk laat zien.
Op de eerste mogelijkheid om kaarten  voor het openluchttheater spektakelstuk Mina Koes te kunnen bemachtigen, is enthousiast gereageerd. Ruim 1200 kaarten gingen vrijdagavond 10 en zaterdagmiddag 11 januari in zaal Den Kaat over de toonbank en dat zijn al meer dan drie voorstellingen.  
VOORVERKOOP TICKETS SUCCES
Rondleiding in en om het Zwarte Gat Hebt u al een ticket voor “De moord bij het Zwarte Gat”? Mogelijk wilt u dan ook meer weten over het Zwarte Gat, een donkere veenplas in een nog ongerepte natuurlijke omgeving. Dan kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door het gebied o.l.v. Joop Verburg. Joop is voorzitter van Natuurvereniging Zuidwolde e.o. en hij kan veel vertellen over de natuur  en de geschiedenis van het Zwarte Gat. Onder zijn leiding worden er een tweetal rondleidingen op touw gezet en wel op de woensdagen 18 en 25 augustus 2021, beide van 13.30 uur tot plm. 15.30 uur De start is vanaf het kruispunt van De Egge en de Zuiderweg in Zuidwolde. De rondleidingen staan los van de voorstellingen, maar ook tijdens de wandeltocht zal aandacht besteed worden aan Mina Koes. Hebt u belangstelling voor één van beide wandeltochten, geef u dan op onder vermelding van uw voorkeur (18 of 25/8 - 2021), uw naam en uw emailadres; uw aanmelding kunt sturen naar info@minakoes.nl 
Mina Koes en het uitstel door het coronavirus
Zeer tot onze spijt hebben we moeten besluiten de voorstelling van augustus 2020 niet door te laten gaan. We kunnen niets anders doen dan de speeldata tot nader order uit te stellen. Afhankelijk van de ontwikkelingen t.a.v. de maatregelen en de mogelijkheden hopen we in 2021 eventueel wel de voorstellingen te laten doorgaan. Maar niets is zeker en we willen in ieder geval geen enkel risico lopen t.a.v. de cast en u allen als bezoekers. We gaan dus onder voorbehoud uitstellen tot 19 augustus 2021. De door u gekochte tickets blijven geldig en zullen t.z.t. gewoon bruikbaar zijn op de nieuwe data van voorstellingen. Bewaar deze dus zorgvuldig. Heeft u tickets gekocht in de voorverkoop dan is het misschien verstandig deze tegen het vervagen van de inkt voor de zekerheid te kopiëren. Wilt u toch uw geld (per ticket 20,- minus 1,- fee) terug neem dan contact op met:  Jenny Tolman, Tolweg 1, 7921 JA Zuidwolde, telefoon : 0528 - 353 638 of 06 - 13 46 49 12. We gaan als werkgroep samen met de acteurs en de musici enthousiast verder om er t.z.t. een nog mooiere voorstelling van te maken. Zodra er meer bekend is zullen we dit tijdig publiceren. Wij kunnen niet anders, maar we blijven wel rekenen op uw steun!